Juve en hattrickheld Quagliarella vermaken zich in schiettent Pescara

Erik van Dam10 nov 2012, 21:38
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2012, 21:38

Juventus heeft zich uitstekend hersteld van de 1-3 nederlaag tegen Internazionale van vorige week. De regerend landskampioen rekende zaterdag met liefst 1-6 af met promovendus Pescara, dat al bij de rust tegen een onoverbrugbare 1-5 achterstand aankeek. Fabio Quagliarella was met een hattrick de grote man aan de kant van de Turijners. Het verschil tussen koploper Juve en runner-up Internazionale bedraagt nu vier punten: zondag speelt Inter uit bij Atalanta.

/

Het doel van Pescara verwerd in de beginfase tot een ware schiettent en na negen minuten moest doelman Mattia Perin voor het eerst capituleren. Na een overstapje van Andrea Pirlo kon Sebastian Giovinco opendraaien en Arturo Vidal bedienen voor de 0-1 in Stadio Adriatico. Nadat Quagliarella uit stand net naast had geschoten, ging de storm even liggen, maar na een kwart wedstrijd zorgde de 29-jarige spits alsnog voor de margeverdubbeling. Vanaf randje zestien schoot hij diagonaal raak.

De opmaat voor een monsterscore leek gezet, maar de thuisploeg kwam twee minuten na de treffer van Quagliarella terug in de wedstrijd. Nadat Juan Quintero een vrije trap op de paal had gedraaid, was Emmanuel Cascione wél trefzeker. Matti Lund Nielsen legde de bal voor en de aanvoerder kopte via het houtwerk binnen: 1-2. Juve was even van slag en had geluk dat Nielsen even later van dichtbij net naast schoot. Bij Pescara was het een gatenkaas in de defensie, dus Juve kon voorin eenvoudig profiteren.

/

Na een halfuur zorgde Kwadwo Asamoah, na een mislukt hakje van Quagliarella, met een magnifieke omhaal voor de 1-3 en zeven minuten voor de pauze volleerde Giovinco na een combinatie met de aanvalsleider de vierde Turijnse treffer binnen. Een poging van Pescara werd even later van de lijn gehaald en dat kwam de gastheer van Giovanni Stroppa duur te staan, want op slag van rust zorgde Quagliarella na een pass van Vidal voor de 1-5 in de Abruzzen. Juve was op weg naar de grootste zege van het seizoen.

In de tweede helft bouwde Pescara wat meer defensieve zekerheid in, maar de 1-6 konden de Dolfijnen niet voorkomen. Quagliarella was trefzeker met een halve omhaal uit een hoekschop en hij is daarmee de eerste Oude Dame sinds Alessandro Del Piero in april 2008 die een hattrick produceert in de uitwedstrijd in de Serie A. Juve vond het ook wel welletjes, maar had nog wel op 1-7 kunnen komen, maar Giovinco mikte op de paal. In de slotfase werd Pescara-coach Stroppa nog naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.