Juve en Napoli los van achtervolgers na misstappen bij laagvliegers

Matthijs van Laar03 feb 2013, 15:55
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2013, 15:55

Napoli en Juventus lijken los van de concurrentie. Waar de nummers een en twee van de Serie A eerder dit weekend hun wedstrijden wonnen, leden de belangrijkste achtervolgers puntverlies. Internazionale ging verrassend onderuit bij rode lantaarndrager Siena, terwijl Lazio ondanks een comeback in blessuretijd alsnog een punt weggaf op bezoek bij Genoa. Het gat tussen nummer twee Napoli en nummer drie Lazio is daarmee gegroeid tot zeven punten. Juventus staat nu dus definitief tien punten los van de club uit Rome.

/

Siena - Internazionale 3-1
Hekkensluiter Siena leek op voorhand allesbehalve een onoverkomelijk karwei, maar Internazionale verslikte zich lelijk tegen de club uit Toscane. Innocent Emeghara opende na 21 minuten spelen de score door van dichtbij een voorzet vanaf de flank achter Samir Handanovic te werken. Die voorsprong hield precies zestig seconden stand: Antonio Cassano wilde met zijn voorzet een medespeler in stelling brengen, maar zag tot zijn vreugde hoe de bal zonder aangeraakt te worden binnen viel. De dolle vier minuten duurden echter voort, want nog geen twee minuten na de 1-1 schoot Alessio Sestu op prachtige wijze de 2-1 boven Handanovic binnen.

Inter, dat met de twee nieuwelingen Ezequiel Schelotto en Zdravko Kuzmanovic aan de wedstrijd was begonnen, zette nadien alles op alles om terug te komen, maar zag die missie ernstig bemoeilijkt worden door Christian Chivu. De ex-Ajacied werd met rood bestraft na een overtreding in zijn eigen zestien en zag tot zijn ontzetting hoe Alessandro Rosina de daaropvolgende strafschop feilloos benutte. In de resterende 35 minuten waren de gasten uit Milaan niet meer bij machte om daar nog iets tegenin te brengen. I Nerazzurri zijn daarmee nu al drie competitieduels op rij zonder zege. De achterstand op Juventus is gegroeid tot twaalf punten.

/

Genoa - Lazio 3-2
Lazio is de koploper uit Turijn even uit het zicht verloren. De Romeinen waren zwaar favoriet tegen laagvlieger Genoa, maar gaven niet thuis. Marco Borriello schoot de thuisploeg na een kwartier spelen met een rake volley op voorsprong, waarna Andrea Bertolacci de marge zeven minuten later verdubbelde: met een schot van afstand gaf hij doelman Federico Marchetti voor de tweede keer het nakijken. Na rust verschenen de bezoekers beter ten tonele en de 1-2 van Sergio Floccari, na 58 minuten voetballen, leek dan ook te gaan dienen als opmaat voor een comeback. Via Stefano Mauri kwam Lazio acht minuten voor het slot vanaf de stip nog wel op gelijke hoogte, maar het bleek niet voldoende. Diep in blessuretijd zorgde invaller Marco Rigoni namelijk voor een vreugde-uitbarsting van jewelste door van dichtbij raak te koppen.

/

Fiorentina - Parma 2-0
Waar de nummers drie en vier faalden, deed Fiorentina zondagmiddag wel gewoon wat het moest doen. La Viola, dat het resterende gedeelte van het seizoen in het teken heeft gezet van de race om een Champions League-ticket, nam na een klein uur voetballen de leiding dankzij good old Luca Toni, die naast Stevan Jovetic in de punt van de aanval mocht beginnen. De Montenegrijn liet zich ook gelden: vijf minuten na rust nam hij de 2-0 van de club uit Florence voor zijn rekening, waarmee het min of meer over en sluiten was. Fiorentina hield de marge van twee treffers vast tot aan het laatste fluitsignaal en rukt zodoende op naar de vijfde plek in de Serie A. Later op de dag kan AC Milan echter weer inlopen.