voetbalzone

‘Juve moet oplossing bieden voor blessure Dost of transfer Bendtner’

Erik van Dam18 jan 2016, 11:27
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2016, 11:27
Advertentie

VfL Wolfsburg heeft voorin problemen: Bas Dost heeft een middenvoetsbeentje gebroken en staat zes tot acht weken aan de kant, terwijl Nicklas Bendtner weg wil bij de club. Die Wölfe hebben alleen nog Max Kruse over als fitte en gemotiveerde spits, maar hopen volgens BILD dat de oplossing uit Turijn komt.

voetbalzone

Trainer Dieter Hecking en manager Klaus Allofs zijn volgens de Duitse krant gecharmeerd van Simone Zaza, die vaker dan hem lief is de bank warmhoudt bij Juventus. Bij Sassuolo maakte hij in de voorgaande twee seizoenen in totaal twintig goals en hij hoopte de goede lijn door te trekken in Turijn, maar Massimiliano Allegri doet liever een beroep op anderen: hij heeft Álvaro Morata, Mario Mandzukic en Paulo Dybala als opties.

Zaza zou VfL Wolfsburg nu tijdelijk uit de brand moeten helpen: de Duitsers hebben een constructie voor ogen waarbij de 24-jarige Italiaan tot de zomer wordt gehuurd met optie tot koop. Als Juventus instemt en Zaza het zelf ook wil is Hecking dan voor de tweede seizoenshelft verzekerd van een man extra in de punt. Zaza heeft nog een langlopend contract bij Juventus (tot 2020) en zou de komende maanden kunnen gebruiken om zichzelf te hervinden.

Bezig met laden …