voetbalzone

Juve neemt extra voorzorgsmaatregelen tegen Poolse kou in Poznan

Peter Nusselder01 dec 2010, 11:32
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 11:32
Advertentie

Juventus neemt het woensdagavond in de Europa League op tegen Lech Poznan, maar de Italianen vrezen de kou in Polen nog meer dan de Europese tegenstander. De temperatuur wordt naar verwachting achttien graden onder nul en Juve gaat proberen zich daartegen te wapenen.

De spelers krijgen extra pasta te eten, zullen speciale kleding dragen en doen een extra uitgebreide warming-up voor het duel in Poznan, aangezien de medische staf van de Oude Dame bang is voor blessures als gevolg van de extreme koude. “Het lijdt geen twijfel dat de kans op spierblessures toeneemt bij deze temperaturen”, vertelt clubarts Gianluca Stesina aan Tuttosport.

“Dat komt omdat het menselijk lichaam op een bepaalde temperatuur functioneert”, legt de medicus uit. “als die temperatuur te laag wordt past het lichaam zich aan, en juist dan volgen er blessures. Normaal gesproken zijn de maatregelen die we nemen voor Italiaanse winters hier ook afdoende, maar nu niet, omdat het lichaam hier meer energie nodig heeft”, aldus Stesina.

Bezig met laden …