Juventus bekert verder maar maakt zich zorgen om geblesseerde Toni

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2011, 21:52
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 21:52

Juventus heeft zich donderdagavond voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia geplaatst. De ploeg van coach Luigi Delneri was voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Catania en treft in de komende ronde de winnaar van het duel tussen Lazio en AS Roma. Doelman Gianluigi Buffon maakte na ruim een half jaar zijn rentree bij La Vecchia Signora. Er was echter ook minder goed nieuws. Luca Toni moest na achttien minuten spelen al geblesseerd afhaken.

/

Na een luchtduel met Nicolas Spolli kwam de winterse aanwinst niet goed op de grond terecht en moest hij zich laten vervangen door middenvelder Alberto Aquilani, omdat Juventus momenteel met een spitsentekort kampt. Catania kreeg in het eerste half uur mogelijkheden via Gennaro Delvechio, Martinho en Mirko Antenucci, maar de thuisploeg bleef een tegendoelpunt bespaard.

Tien minuten voor rust nam Juventus de leiding. Alessandro del Piero liet Blazej Augustyn zijn hielen zien en uit diens pass zorgde Milos Krasic voor de 1-0. Het tweede bedrijf was nog geen tien minuten onderweg of de 2-0 verscheen op het scorebord. Na een corner zorgde Simone Pepe met een vreemde voetbeweging voor de verdubbeling van de voordelige marge. Juventus controleerde de wedstrijd en gaf haar comfortabele voorsprong niet meer uit handen.