voetbalzone

Juventus betaalt weer negen miljoen en heeft middenvelder definitief binnen

Bart Kruyt19 jun 2013, 15:13
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 15:13
Advertentie

Kwadwo Asamoah heeft niets meer met Udinese te maken. De middenvelder maakte vorig jaar de overstap naar landskampioen Juventus, maar Udinese behield de helft van zijn transferrechten. Juve maakt woensdag op de website van de club echter bekend dat dit deel is overgenomen en dat Asamoah nu dus voor de volle honderd procent speler van de Oude Dame is.

/

Juve betaalde vorig jaar al negen miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten en maakt nu datzelfde bedrag over voor het restant. De Italiaanse recordkampioen zal de negen miljoen in drie jaarlijkse termijnen gaan betalen. De 24-jarige Asamoah speelde in het afgelopen seizoen 27 competitiewedstrijden voor Juve, waarvan 22 als basisspeler.

Asamoah kwam vorig jaar samen met Mauricio Isla over van Udinese en ook over de Chileense back heeft Juventus nieuws: de transferrechten van Isla zullen ook volgend jaar weer gedeeld worden door Juve en Udinese. Isla speelde in het afgelopen seizoen maar elf competitieduels, waarvan acht als basisspeler.

Bezig met laden …