voetbalzone

'Juventus en Atlético eens over transfer Mandzukic'

Bart Kruyt18 jun 2015, 22:49
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 22:49
Advertentie

Mario Mandzukic lijkt voor de derde keer in vier jaar tijd naar de vicekampioen van Europa te verhuizen. De aanvaller ging in 2012 van VfL Wolfsburg naar Bayern München, vertrok twee jaar later naar Atlético Madrid en staat nu voor een transfer naar Juventus. Volgens verschillende Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, La Stampa en Sky Italia, is de deal rond.

voetbalzone

Vorige week werd al beweerd dat Juve een akkoord had bereikt met Mandzukic over een meerjarig contract en inmiddels zou de verliezend Champions League-finalist het ook eens zijn met Atlético over een transfersom. Juve betaalt volgens de berichtgeving maximaal achttien miljoen euro voor Mandzukic: vijftien miljoen vast en drie miljoen aan mogelijke bonussen. De aanvaller gaat naar verluidt voor vier seizoenen tekenen in Turijn, met een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro.

Met de naderende komst van Mandzukic bereidt Juve zich voor op een vertrek van Carlos Tévez, die zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar Boca Juniors. De 29-jarige Mandzukic heeft er net een seizoen bij Atlético op zitten en maakte in 26 competitiewedstrijden 12 doelpunten, maar Diego Simeone was niet tevreden over de inbreng van de Kroatisch international. Hij had er dan ook geen problemen mee als Mandzukic na een jaar weer zou vertrekken en dat lijkt nu te gaan gebeuren.

Mandzukic wordt de derde noemenswaardige aanwinst voor komend seizoen van Juve, dat eerder Paulo Dybala overnam van Palermo en Sami Khedira transfervrij binnenhengelde. Khedira speelde in de afgelopen seizoenen bij Real Madrid. Atlético zal een groot deel van de transfersom gebruiken voor de komst van aanvaller Luciano Vietto, die voor twintig miljoen euro zal worden overgenomen van Villarreal. Hij kan echter niet gezien worden als de opvolger voor Mandzukic; volgens Spaanse media zal Atlético na Vietto nog een spits willen binnenhalen.

Bezig met laden …