voetbalzone

Juventus en Real Madrid strijden om zoon Bebeto: 'Het is afwachten'

Bart Kruyt08 mei 2013, 12:23
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2013, 12:23
Advertentie

Nederland werd op het WK van 1994 in de kwartfinale uitgeschakeld door Brazilië (2-3) en Bebeto maakte toen een van de doelpunten. De Braziliaan vierde zijn treffer met het inmiddels bekende 'wieggebaar' en deed dat om de geboorte van zijn zoon te vieren. Matheus Olivieira is inmiddels achttien jaar oud en hard op weg om in de voetsporen van zijn vader te treden.

Matheus speelt momenteel nog bij Flamengo en zijn contract bij die club loopt in december van dit jaar af. Juventus leek hem aan het einde van dit kalenderjaar transfervrij binnen te gaan halen, maar Matheus wil al in de zomer weg, omdat Flamengo de aanvaller niet meer opstelt sinds hij heeft gezegd dat hij wil vertrekken. Bij een zomers vertrek moet er een transfersom op tafel komen.

"Ik weet dat er een principeakkoord is met Juventus over een vijfjarig contract", zegt Bebeto, de beroemde vader van Matheus. "Maar Matheus wil niet tot december op de bank blijven zitten, totdat hij de overstap kan maken. Juventus zal in de zomer een miljoen euro op tafel moeten leggen en als ze dat doen, dan gaat Matheus binnenkort naar Turijn."

Bebeto maakt Juventus echter duidelijk dat haast is geboden: "Mijn zoon heeft nog meer aanbiedingen en als er voor 10 mei (over twee dagen, red.) geen duidelijkheid is, zullen we gaan praten met Real Madrid", aldus Bebeto. "Zij hebben zich later gemeld dan Juventus, maar ook Real heeft een goede aanbieding gedaan. We moeten het afwachten."

Bekijk hier de goal van Bebeto en het 'wieggebaar' om de geboorte van Matheus te vieren:

Bezig met laden …