voetbalzone

Juventus en Udinese ronden topdeal van ruim 36 miljoen euro af

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2012, 19:56
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2012, 19:56
Advertentie

Kwadwo Asamoah en Mauricio Isla doorliepen vorige maand al de medische keuring bij Juventus en hebben maandagavond getekend bij de regerend landskampioen in Turijn. Dat bevestigt la Vecchia Signora, dat volgend seizoen in de Champions League speelt, op zijn officiële website.

/

Voor de 23-jarige Asamoah smeert Juventus achttien miljoen euro uit over drie jaar. Udinese behoudt nog wel de helft van de eigendomsrechten van de Ghanees. De oude club van Asamoah betaalt daarvoor in de komende drie seizoenen negen miljoen aan Juve. Voor Chileens international Isla telt de club van Oranje-international Eljero Elia 18,8 miljoen neer. Voor de helft van de transferrechten betaalt Udinese de komende drie jaar 9,4 miljoen aan Juventus.

Zowel Asamoah als de momenteel nog geblesseerde Isla heeft voor vier jaar getekend. Eerstgenoemde kwam sinds medio 2008 tot 114 competitieduels en acht doelpunten in Udine. De 24-jarige Isla speelde twee seizoenen langer bij i Zebrette. Hij kwam tot 127 duels en zes doelpunten voor Udinese. Overigens bewandelt de 22-jarige spits Cristian Pasquato de omgekeerde weg. De Italiaans jeugdinternational kost Udinese drie miljoen euro, maar Juventus behoudt wel de helft van de transferrechten.

Bezig met laden …