Juventus geeft voorsprong weg, AS Roma profiteert niet in derby

Gijs Freriks09 feb 2014, 16:15
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2014, 16:15

De marge tussen Juventus en AS Roma bedraagt ook na dit voetbalweekeinde negen punten. De koploper verspeelde twee punten tegen Hellas (2-2), maar zag dat de achtervolger in een relatief kansarme Derby della Capitale tegen Lazio niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. Kevin Strootman en consorten hebben overigens nog een wedstrijd tegoed.

Hellas - Juventus 2-2
De ploeg van Antonio Conte leek in de eerste helft de basis voor de zege te leggen. Al in de openingsfase hing de 0-1 in de lucht, toen doelman Rafael zich genoodzaakt zag om redding te brengen op een door Emil Hallfredsson veranderde inzet van Carlos Tévez. Niet veel later nam Juventus daadwerkelijk de leiding. Na een gekeerd schot van Kwadwo Asamoah werkte Tévez de 0-1 binnen. De Argentijn nam ook de 0-2 voor zijn rekening, na voorbereidend werk van Paul Pogba. Een derde doelpunt van Tévez leek nog voor rust op het scorebord te verschijnen, maar zijn schot ging over.

In de tweede helft dwong Hellas een gelijkspel af. Met name Luca Toni vormde voortdurend een bedreiging voor de defensie van Juventus. Uit een vrije trap van Romulo kopte de aanvaller de 1-2 binnen, al leek het erop dat hij buitenspel stond. Het was aan Gianluigi Buffon te danken dat de voordelige marge van de bezoekers lang intact bleef, maar in de blessuretijd viel de 2-2 alsnog. Na een snel genomen vrije trap zette Romulo voor en kopte Juanito Gomez Taleb raak.

Lazio - AS Roma 0-0
Beide ploegen kwamen in Stadio Olimpico niet tot scoren. Roma, met Strootman negentig minuten op het veld, had het betere van het spel en zag Gervinho in de eerste helft doel treffen. Zijn goal werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Kort voor rust kregen i Giallorossi een tweede goede mogelijkheid om de score te openen, maar Miralem Pjanic’ aanname liet hem in de steek. Bij Lazio maakte Stefano Mauri in de tweede helft zijn rentree. De middenvelder was negen maanden geschorst wegens zijn aandeel in het omkoopschandaal in Italië.

De ultras zorgden op de tribune voor de rookontwikkeling, maar op het veld konden de ploegen niet voor vuurwerk zorgen. Roma was in het tweede bedrijf overigens opnieuw de bovenliggende partij, maar Pjanic (schot naast) en de erg ongelukkig spelende Francesco Totti (schot over) faalden in de afronding. In de slotfase zette het team van Rudi Garcia de rivaal nog eens met de rug tegen de muur, maar er kon geen doelpunt worden afgedwongen. Bij Roma maakte Michel Bastos overigens zijn debuut in de Serie.