Juventus heeft aan één treffer genoeg voor zege in stadsderby

Matthijs van Laar29 sep 2013, 14:26
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2013, 14:26
/

Juventus heeft de buitengewoon succesvolle reeks in de Derby della Mole een goed vervolg gegeven. De grootmacht uit Turijn verloor sinds 1995 nooit meer van kleiner broertje Torino en had zondagmiddag aan één treffer van Paul Pogba genoeg voor een nieuwe zege. Het team van Antonio Conte komt daardoor weer op gelijke hoogte met Napoli, dat eerder dit weekend won van Genoa. AS Roma krijgt later op de dag nog wel de kans om de koppositie weer over te pakken.

De clash tussen de buren uit Turijn had in de eerste helft alle ingrediënten die een vermakelijke wedstrijd behoeft, behalve doelpunten. Aan strijd geen gebrek, zoals Ciro Immobile in de slotfase van het eerste bedrijf aantoonde met een harde tackle op Carlos Tévez. De aanvaller van Torino, nota bene mede eigendom van Juventus, had geluk dat hij er met een gele kaart vanaf kwam. Veel grote kansen hadden de toeschouwers in het Stadio Grande Torino daarvoor nog niet gezien. Danilo D’Ambrosio was namens de thuisploeg gevaarlijk met een kopbal en voorkwam aan de overzijde dat Tévez gevaarlijk kon worden na een voorzet van Sebastian Giovinco.

Na rust schakelde Juventus, dat overigens zonder Andrea Pirlo aantrad, een tandje bij. Het leidde na tien minuten voetballen tot de 0-1 in het voordeel van de gasten. Tévez hamerde van dichtbij met zijn hoofd een bal tegen de lat, waarna Pogba alsnog tegen de touwen werkte. Juventus kreeg de wedstrijd na die treffer onder controle en hoefde zich nauwelijks te bekommeren om de aanvallende driften van de tegenstander. Wel om die van Claudio Marchisio: met al een gele kaart op zak ging de middenvelder van Juve hard in op zijn tegenstander, maar tot ontzetting van het thuispubliek bleef hem een tweede officiële waarschuwing bespaard.

Het stond symbool voor de laatste 25 minuten van de ontmoeting, die werden ontsierd door tijdrekken en overtredingen. Pas in de slotminuten ontketende Torino iets dat op een slotoffensief leek, maar het kwam te laat om Juventus nog van de overwinning af te houden. De regerend kampioen hield namelijk stand en kan zich met een gerust hart voorbereiden op het treffen met Galatasaray van aanstaande woensdag. Volgende week wacht bovendien de kraker tegen AC Milan.