voetbalzone

Juventus heeft Depay definitief niet meer nodig en presenteert nieuwe spits

Guy Habets26 aug 2022, 10:20
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2022, 10:20
Advertentie

Arkadiusz Milik is de nieuwe spits van Juventus. De club uit Turijn meldt vrijdag via de officiële kanalen dat de Pool op huurbasis wordt overgenomen van Olympique Marseille. De huursom bedraagt acht ton en mocht Juve de spits graag definitief vast willen leggen, dan moet er zeven miljoen euro betaald worden.

Milik was donderdag al in Turijn om de medische keuring te doorstaan en zette vrijdag zijn handtekening onder een contract dat hem in ieder geval voor dit seizoen aan Juventus bindt. Als de Italiaanse club tevreden is, kunnen ze zeven miljoen overmaken aan Marseille en de voormalig Ajacied definitief overnemen. Voor nu gaat het vizier op een andere speler, aangezien Juve ook graag het middenveld nog wil versterken en Leandro Paredes daarvoor in beeld is.

De transfer van Milik naar Juventus betekent dat Memphis Depay definitief niet naar het Allianz Stadium zal verkassen. De aanvaller van Barcelona en Oranje twijfelde naar verluidt te lang over zijn toekomst en uiteindelijk trokken de Italianen zelf de stekker uit de deal. Het is nu onduidelijk of Depay bij Barcelona zal blijven, of dat hij in de laatste dagen van de transferwindow alsnog een stap maakt. Het Manchester United van trainer Erik ten Hag zou interesse hebben.

De afgelopen twee seizoenen kwam Milik tot 38 wedstrijden in de Ligue 1 namens Marseille, waarin hij zestien keer scoorde. Dit seizoen speelde hij ook al twee duels, maar trof de Pool geen doel. De Fransen namen Milik in 2020 over van Napoli, waar hij in vier seizoenen ook al tot 38 goals in de Serie A kwam. Zijn productiefste seizoen beleefde de linkspoot echter in het shirt van Ajax, waarvoor hij in de jaargang 2015/16 21 keer scoorde. Hij speelde eerder ook voor Rozwój Katowice, Górnik Zabrze, Bayer Leverkusen en FC Augsburg.

Tweets by arekmilik9

Bezig met laden …