Juventus komt als morele winnaar uit kraker tegen Napoli

Erik van Dam01 mrt 2013, 21:44
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2013, 21:44

Juventus heeft vrijdagavond een aanval van Napoli afgeslagen. De Napolitanen moesten winnen om de hoop op de eerste landstitel sinds 1990 in leven te houden, maar kwamen in een stampvol Stadio San Paolo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Walter Mazzarri bezweek onder de druk en de koploper uit Turijn hield het verschil tot de runner-up uit Napels op zes punten.

/

Het belang van de Italiaanse topper was immens en voor de wedstrijd liep het reeds uit de hand; Napoli-hooligans bekogelden de spelersbus van de Oude Dame met eieren, flessen en stenen. Het werd een mannelijk gevecht met Juventus als de morele winnaar; de ploeg van Antonio Conte kwam al na tien minuten op voorsprong. Andrea Pirlo draaide met links een voorzet op het hoofd van Giorgio Chiellini, die boven Miguel Britos uittorende en hard raak kopte: 0-1. Napoli kwam niet verder dan twee afzwaaiers van Marek Hamsik.

De thuisploeg speelde met spanning in de benen; Juve kreeg de kansen om er 0-2 van te maken, maar Mirko Vucinic kopte voorlangs en stuitte van dichtbij op Morgan De Sanctis. De margeverdubbeling hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker, maar vlak voor rust werd het toch 1-1. Gökhan Inler, die tot dan toe nagenoeg niets had goed gedaan, trof het kruis achter Gianluigi Buffon. In de slotseconde van de eerste helft kwam Édinson Cavani nog goed weg met een gele kaart, na een elleboogstoot tegen Chiellini.

In de tweede helft kwamen i Azzurri veel beter voor de dag en Juve werd teruggedrongen. Buffon moest redden op een schot van Hamsik en een kwartier voor tijd kwam de uitblinkende goalie goed weg. De Slowaak knalde nog op diens vuisten, maar in de rebound schoot Blerim Dzemaili onbegrijpelijk naast. Juve had tevreden met een punt en bleef ook voor de vierde uitwedstrijd op rij ongeslagen tegen Napoli, waarvoor Cavani geen gevaar kon stichtten. De Uruguayaan is nu al 590 minuten verstoken van een doelpunt en zijn ploeg zes wedstrijden van een overwinning.