Juventus komt ijzersterk terug na doelpunten van Müller en Robben

Erik van Dam23 feb 2016, 21:38
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 21:38
/

Juventus heeft dinsdag op karakter een gelijkspel uit het vuur gesleept in de Champions League-ontmoeting met Bayern München. De Italianen stonden er tien minuten na rust erg slecht voor toen Bayern met 0-2 leidde na goals van Thomas Müller en Arjen Robben. Nadat Paulo Dybala scoorde kregen de Italianen echter nieuwe krachten en Stefano Sturaro maakte er vervolgens 2-2 van. De return in de Allianz Arena op 16 maart belooft zo nog een interessant duel te worden.

Van beide kanten was het meteen aanvallend in het eerste kwartier. Al na vier minuten moest Gianluigi Buffon een hard schot van buiten de zestien wegboksen van Arturo Vidal, die voor het eerst sinds zijn transfer naar München oog in oog stond met zijn oude club. Bij een tweede poging in diezelfde aanval ging Robert Lewandowski neer en riep hij om een strafschop, maar die kreeg de spits niet. Zeven minuten later was Mario Mandzukic, die eveneens zijn oude club trof, aan de overkant een prima mogelijkheid.

/

De Kroaat kreeg de bal er na een voorzet van Dybala echter in. Daarna liet Müller weer een kans liggen, en niet de minste: de meegereisde fans telden de 0-1 in feite al, maar Müller had te veel tijd nodig en dus kon Leonardo Bonucci opruimen. Robben scheerde daarna een diagonaal schot over en Juan Bernat dwong Buffon tot een tweede vitale redding. De keeper zou alsnog gepasseerd worden en wel door Müller, kort voor rust. Na een voorzet van Robben volleerde Douglas Costa de bal terug en ruimde Juventus onvoldoende op, waarna Müller raak schoot.

In de tweede helft besloot Massimiliano Allegri om Hernanes erbij te zetten ten faveure van Claudio Marchisio. Het gehoopte overwicht op het middenveld kwam er echter niet en tien minuten onderweg na rust verergerde Bayern de malaise van de Turijnse club alleen maar. Robben ontving de bal aan de rechterkant, trok op kenmerkende wijze naar binnen en joeg de bal met de linkervoet hard en onhoudbaar in de hoek langs Buffon. Het tweede uitdoelpunt van Bayern werd uitbundig gevierd en Robben, die zijn 21ste doelpunt in de Champions League bijschreef, zocht meteen Josep Guardiola op.

/

De grote vreugde was echter van korte duur, want één moment van onachtzaamheid leverde meteen een doelpunt aan de overkant op. Juventus zette door toen Joshua Kimmich een bal in de voeten kreeg en Mandzukic profiteerde: met een slim passje speelde hij Dybala vrij en die maakte het koel af in de strijd met Manuel Neuer, die al een tijd niets meer te doen had gehad. Plotseling geloofde Juventus er weer in en bijna maakte het ook al snel de 2-2, maar Neuer verrichtte een belangrijke en goede redding op een poging van Juan Cuadrado.

Toch kwam Juventus nog verder terug in de wedstrijd. Álvaro Morata loste een kwartier voor tijd Dybala af en zijn eerste balcontact leverde meteen een assist op. De spits kopte een bal van Mandzukic meteen door richting Sturaro en die tikte van dichtbij via de onderkant van de lat raak voor de 2-2. Bayern was de comfortabele voorsprong zodoende helemaal kwijt en Guardiola bracht Franck Ribéry nog voor de slotfase, maar de Fransman werd niet net zo waardevol als Morata even daarvoor was geweest. Het bleef bij 2-2 en dus wacht er nog een behoorlijk open wedstrijd voor beide partijen.