voetbalzone

Juventus komt met witte rook en verkoopt aanvaller voor 3,5 miljoen

Daniel Cabot Kerkdijk18 jul 2014, 11:50
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2014, 11:50
Advertentie

Fabio Quagliarella verdwijnt van de loonlijst van Juventus. De club uit Turijn maakt vrijdagmorgen melding van de verkoop van de aanvaller aan stadsgenoot Torino. De regerend landskampioen van Italië ontvangt een bedrag van 3,5 miljoen euro, verspreid over drie jaar.

voetbalzone

De overgang van Quagliarella, 31 jaar, naar Torino komt niet als een verrassing. De clubs waren al enkele dagen in gesprek en de hoofdrolspeler zelf onderging donderdag een medische keuring bij de eerste club uit zijn loopbaan. Zodoende komt er vrijdag een einde aan de vierjarige samenwerking tussen Quagliarella en Juventus.

Quagliarella debuteerde in 2000 in het tenue van Torino in de Serie A. De aanvaller stond daarna bij tal van clubs onder contract. Bij Sampdoria en Udinese kende Quagliarella productieve seizoenen en dat resulteerde in de zomer van 2009 in een transfer naar Napoli, ter waarde van achttien miljoen euro. Een jaar later ging hij voor maximaal 14,5 miljoen euro naar Juventus, waar hij vorig seizoen het voornaamste slachtoffer van de moordende concurrentiestrijd was.

Bezig met laden …