voetbalzone

Juventus kondigt afscheid Pirlo officieel aan: ‘Bedankt, meester’

Thijs Post06 jul 2015, 16:18
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2015, 16:18
Advertentie

Andrea Pirlo neemt na vier seizoenen afscheid van Juventus. Via de officiële kanalen meldt de kampioen van Italië dat de majestueuze spelmaker aan de slag gaat bij New York City FC. “Bedankt, meester”, kopt Juventus in een bericht. Pirlo won in vier seizoenen bij Juventus vier keer de landstitel.

voetbalzone

“Het was een eer en een privilege om vier fantastische seizoenen met Andrea mee te maken. Juventus wenst hem het allerbeste voor de toekomst”, zo luidt het statement. Pirlo speelde in totaa 164 wedstrijden bij Juventus. Hij maakte 19 doelpunten (15 vrije trappen), gaf 35 assists en pakte 7 prijzen.

Voordat de 36-jarige Pirlo bij Juventus speelde, stond hij onder contract bij AC Milan. Daar speelde hij tien seizoenen. Hij debuteerde in het profvoetbal bij Brescia en stond later nog onder contract bij Internazionale. New York City FC bevestigt de komst van de ervaren Pirlo naar de Major League Soccer eveneens. Hij wordt de derde designated player na David Villa en Frank Lampard en meldt zich op 21 juli bij de club.

Bezig met laden …