voetbalzone

Juventus krijgt tip: ‘Hij is de enige die deze zware taak op zich kan nemen’

Gijs Freriks18 jun 2015, 09:08
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 09:08
Advertentie

Carlos Tévez is op weg naar Boca Juniors en dus moet Juventus op zoek naar een nieuwe aanvaller. Algemeen directeur Giuseppe Marotta heeft reeds laten weten dat Mario Mandzukic een goede opvolger voor de Argentijn zou kunnen zijn en een vertrek van de Kroaat van Atlético Madrid is zeker niet ondenkbaar. Dat zegt trainer Diego Simeone in een interview met Radio Marca.

voetbalzone

“Het is niet aan mij om te bepalen wie blijft en wie niet, dat is aan de club. We zijn tevreden over Mandzukic, hij heeft een goed seizoen gedraaid. Maar slechts een aantal spelers van ons is onverkoopbaar: Koke en Diego Godín. Dat is het wel, denk ik”, zo wordt Simeone geciteerd. Volgens verschillende Italiaanse media heeft de 29-jarige Mandzukic overigens al een persoonlijk akkoord met Juventus bereikt.

Er zou alleen nog een akkoord hoeven worden bereikt over een transfersom. Mandzukic kwam in de zomer over van Bayern München, als opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Diego Costa, en maakte in zijn eerste jaar in Spanje twaalf doelpunten in 28 competitiewedstrijden. Geen onaardig aantal, maar Simeone zou niet tevreden zijn over wat de international heeft laten zien.

Nicola Amoruso adviseert Juventus echter werk te maken van een andere spits: Edinson Cavani. “Tévez is moeilijk te vervangen, niet alleen in voetbaltechnisch opzicht, maar ook qua leiderschapskwaliteiten. Paulo Dybala is zeker niet de juiste man om Tévez te vervangen. De enige die deze zware taak op zich kan nemen, is Cavani.” De 28-jarige Cavani speelde eerder al in Italië voor Napoli en Palermo en komt tegenwoordig uit voor Paris Saint-Germain. De veertigjarige Amoruso is overigens een oud-spits die voor onder meer Juventus en Reggina speelde.

Bezig met laden …