voetbalzone

Juventus laat bankzittende spits half jaar eerder dan gepland vertrekken

Erik van Dam02 feb 2015, 11:14
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2015, 11:14
Advertentie
voetbalzone

Juventus neemt per direct afscheid van Sebastian Giovinco. De 27-jarige aanvaller gaat niet pas in de zomer, maar nu al aan de slag bij Toronto FC in de Major League Soccer. Dat laat de regerend kampioen van Italië maandag weten. La formica atomica speelde al sinds 1996 voor de club uit Turijn en werd gezien als een groot talent, maar kwam er nooit echt tot bloei.

In totaal speelde Giovinco 92 wedstrijden in de Serie A voor Juventus: scoren deed hij 12 keer. Op huurbasis bij Empoli en Parma liet hij steeds mooie dingen zien, maar doorbreken in Turijn leek toch een stap te ver. Nu verlaat de aanvaller de Europese velden definitief en gaat hij proberen zichzelf op de kaart te zetten in de Amerikaanse profcompetitie.

De komst van Massimiliano Allegri naar Juventus veranderde voor Giovinco niet zo veel. Net als Antonio Conte deed ook de huidige coach van la Vecchia Signora nauwelijks een beroep op de aanvaller. Giovinco speelde deze jaargang zeven keer mee, zonder te scoren. Volgens Italiaanse media gaat Giovinco zo’n zes miljoen euro per jaar verdienen bij Toronto, al is het nog niet bekend voor hoeveel jaar hij in Canada aan de slag gaat.

Bezig met laden …