voetbalzone

Juventus legt toptalent langer vast: ‘Ik wil komende tien jaar belangrijk zijn’

Robin Bruggeman14 dec 2016, 12:48
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 12:48
Advertentie

Juventus heeft Daniele Rugani een nieuw contract voorgeschoteld. De verdediger, die Empoli vorig jaar zomer definitief inruilde voor la Vecchia Signora, zette woensdag zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis die hem tot 2021 in Turijn zal houden. De 22-jarige stopper kwam dit seizoen tot nu toe acht keer in actie voor Juve en toonde zich verguld met zijn nieuwe contract.

/

“De route die ik heb genomen geeft mij veel bevrediging. Ik wil er veel over zeggen, het betekent dat de club in mij gelooft en dat ik het goed toe, hier ben ik trots op”, reageert hij op de website van zijn club. “Ik ben blij omdat ik ben geboren als een fan van Juventus en dat ik nu voor vijf jaar bij kan tekenen betekent heel veel voor mij. De druk is er altijd, zeker dit jaar omdat ik meer aan spelen toe kom. Nu heb ik meer ruimte voor mezelf gevonden, maar die druk was er vorig jaar ook al, toen ik me nog moest bewijzen.”

Coach Massimiliano Allegri prees zijn pupil eerder al met het compliment dat hij wordt gezien als de toekomst van Juventus: “Wat Allegri over mij zei was prachtig, het geeft mij veel blijdschap. Net als dat de club nu zijn vertrouwen in mij heeft laten zien met deze superverlenging. Deze dingen geven mij enorm veel plezier. Mijn doel is nu om te doen wat de coach heeft gezegd: om de komende tien jaar een belangrijke verdediger te worden voor Juve. Dat is het doel en ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Bezig met laden …