Juventus maakt geen fout, AS Roma boekt zege zonder Strootman

Thijs Post22 dec 2013, 15:52
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2013, 15:52

Juventus en AS Roma hebben geen steken laten vallen in de Serie A. Koploper Juventus had het lange tijd bijzonder lastig met Atalanta, maar de ploeg van trainer Antonio Conte won uiteindelijk nog ruim (1-4). AS Roma, dat in de laatste zes competitieduels liefst vijf keer gelijkspeelde, kende geen enkele moeite met Catania. Juventus houdt op de ranglijst vijf punten voorsprong op achtervolger AS Roma.

/

Atalanta - Juventus 1-4
De laatste keer dat Atalanta van Juventus wist te winnen was in 2001 en omdat Carlos Tévez al na zes minuten de score opende leek niets een ruime zege van de lijstaanvoerder in de weg te staan. Tévez glipte langs de Atalanta-defensie en keeper Andrea Consigli kreeg nog een hand tegen de bal, maar het was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen. Nog geen tien minuten later was het alweer gelijk en dat was een zeldzaam tegendoelpunt voor de voetbalgrootmacht uit Turijn. De laatste keer dat Juventus een doelpunt tegen kreeg in de Serie A, was 744 minuten geleden.

Juventus ging nog voor de onderbreking op zoek naar de 1-2, maar dat doelpunt zou pas na de pauze vallen. Paul Pogba kreeg de bal voor zijn voeten en de felbegeerde Fransman, die in verband wordt gebracht met diverse andere Europese topclubs en een megatransfer van 45 miljoen euro, werkte de bal binnen. De zege was nog niet binnen voor de bezoekers, maar negen minuten voor tijd was het dan wel beslist. Na een pass van Giorgio Chiellini tekende Fernando Llorente op prachtige wijze voor zijn vijfde van het seizoen en de beslissing in de wedstrijd. Het slotakkoord was voor Arturo Vidal.

/

AS Roma - Catania 4-0
AS Roma miste Kevin Strootman en Daniele De Rossi, het tweetal was geschorst, maar veel maakte dat niet uit voor de hoofdstedelingen. Het openingsdoelpunt kwam van verdediger Mehdi Benatia, die zijn derde van het seizoen maakte. Verder zouden de Romeinen voor rust niet meer komen en dat kwam mede door een flinke misser van Gervinho, die dat na rust nog eens dunnetjes zou overdoen. Hoewel Gervinho diep in de tweede helft nog wel de 4-0 zou maken, verprutste hij even daarvoor dus een gigantische mogelijkheid.

Het kwam de thuisploeg allesbehalve duur te staan, want Gervinho maakte dus wel de 4-0 en tussendoor tekenden Mattia Destro en Benatia voor 2-0 en 3-0. Destro profiteerde van een enorme blunder van keeper Alberto Frison, Benatia maakte voor het eerst in zijn carrière twee doelpunten in een wedstrijd in de Serie A.

Sassuolo - Fiorentina 0-1
Napoli verspeelde zaterdag punten tegen Cagliari en dat betekende dat Fiorentina een dag later op drie punten van de nummer drie van de ranglijst kon komen. Dat gebeurde ook, al had la Viola het bepaald niet makkelijk met laagvlieger Sassuolo. Pas acht minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer en het was Giuseppe Rossi die het moest doen. Voor de man die zo lang kampte met knieproblemen was het alweer zijn veertiende treffer van het seizoen; een teken dat Rossi weer helemaal terug is aan het front.