voetbalzone

Juventus maakt heerlijke goals en wint 190ste Derby di Torino riant

Erik van Dam16 dec 2015, 21:35
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 21:35
Advertentie

Juventus is in de Serie A aardig opgekrabbeld en is woensdag ook een ronde verder gekomen in de Coppa Italia. De regerend kampioen won op eigen veld met 4-0 tegen tien man van stadsgenoot Torino. De 190ste derby van Turijn werd beslist door twee goals van Simone Zaza: één voor rust en één erna. Daarna zorgden Paulo Dybala en Paul Pogba nog voor de derde en vierde treffer.

voetbalzone

Massimiliano Allegri gaf Daniele Rugani na lang wachten zijn eerste basisplaats in het shirt van Juventus, maar deed verder niet veel omzettingen. Na bijna een half uur zorgde Zaza, die toen al geel op zak had en ook had gesolliciteerd naar een tweede kaart, voor de openingstreffer. De spits volleerde hard binnen na geweldig voorbereidend werk van Álvaro Morata aan de linkerkant. Die legde twee man in de luren en zette met links voor, waarna Zaza het af mocht maken.

Aan de overkant schoot Andrea Belotti een keer naast, maar het waren niet de kansrijke situaties die de boventoon voerden. Zowel Juventus als Torino speelde het hard en scheidsrechter Daniele Doveri deelde voor rust in totaal al vier keer geel uit. Na vier minuten in de tweede helft volgde nummer vijf en dat was de tweede voor Cristian Molinaro: hij moest voortijdig vertrekken tegen zijn oude club en liet Torino met tien man achter in het Juventus Stadium. De thuisclub profiteerde meteen.

Weer was het Zaza die het afmaakte en ditmaal deed hij het erg beheerst. Na een vrije trap vanaf de rechterkant kreeg Torino de bal niet weg en kwam die voor de voeten van Zaza, die kalm bleef, zijn man nog even uitkapte en daarna met links de bal in de linkerhoek mikte. Torino vocht een kansloze missie tegen de elf van Juventus en moest uiteindelijk afdruipen met een nog grotere nederlaag: Dybala kreeg tijd en ruimte aan de rand van de zestien meter en mikte met links raak, waarna Pogba het slotakkoord gaf met een heerlijk geplaatste vrije schop in de rechter kruising.

Bezig met laden …