voetbalzone

Juventus met jubilerende Buffon drukt Lazio nog dieper in de zorgen

Matthijs van Laar04 dec 2015, 21:44
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 21:44
Advertentie

Lazio wilde dit seizoen een gooi doen naar de Italiaanse landstitel, maar die ambities kunnen begin december al de ijskast in. De Romeinen wonnen sinds eind oktober geen enkele wedstrijd meer, waardoor coach Stefano Pioli onder zware druk is komen te staan. Naar verluidt moest hij vanavond een ‘resultaat’ boeken tegen Juventus om zijn hachje te redden, maar daar slaagden i Biancocelesti niet in. De regerend kampioen, de laatste weken volop op stoom, won in Rome met 0-2.

voetbalzone

Uiteraard zonder de geblesseerde Stefan de Vrij, maar met Ricardo Kisha, begon Lazio aan de ontmoeting voor eigen publiek. Het liep vrijwel meteen fout: Paulo Dybala zette de bal hard voor vanaf de zijkant, maar raakte Lazio’s Santiago Gentiletti, die de bal via zijn been achter zijn eigen doelman Federico Marchetti zag vliegen. Lazio herpakte zich daarna redelijk en zocht naar de gelijkmaker, maar kwam nauwelijks serieus in de buurt van GIanluigi Buffon, die zijn 400e wedstrijd voor Juve in de Serie A afwerkte.

Het gebrek aan overtuiging bij de thuisploeg, toonde Paul Dybala aan de overkant wél. De jonge Argentijn kreeg de bal aangespeeld, wipte het leer even op en schoot vanaf zo’n twintig meter prachtig raak met een krachtige volley. De goal deed in de opbouw enigszins denken aan de prachtige knal van James Rodríguez met Colombia op het WK, in de achtste finale tegen Uruguay. Het bracht de gasten uit Turijn al vroeg in de wedstrijd in een prettige uitgangspositie.

Lazio, waar Wesley Hoedt en Edson Braafheid overigens op de bank plaatsnamen, bleef het wel proberen, maar kwam voorin nauwelijks tot mogelijkheden. Sergej Milinkovic-Savic en Miroslav Klose zorgden nog wel voor wat dreiging, maar Buffon hield zijn doel voor de derde keer op rij in de Serie A schoon. Juventus komt daardoor in punten op gelijke hoogte met AS Roma, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Dat laatste geldt ook voor koploper Napoli, dat een voorsprong heeft van vier punten op het elftal van Massimiliano Allegri. Lazio blijft tiende, maar moet vrezen dit weekend verder weg te zakken als de gehele vijftiende speelronde erop zit.

Bezig met laden …