voetbalzone

Juventus mist sleutelspelers: ‘Ik vind niet dat we zwakker zijn geworden’

Gijs Freriks15 mrt 2016, 20:59
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2016, 20:59
Advertentie

Juventus leek aan een onmogelijke missie te zijn begonnen in de achtste finale van de Champions League, maar poetste toch nog een 0-2 achterstand tegen Bayern München weg (2-2) en hoopt die comeback woensdagavond compleet te maken door de Duitsers uit te schakelen in de Champions League. Gianluigi Buffon beseft echter dat het erg lastig wordt, zo vertelde hij op de persconferentie.

/

“Bayern heeft natuurlijk de betere ploeg, dat hebben we de laatste vijf jaar ook kunnen zien, maar wij zijn ervan overtuigd dat we de tegenstander voor problemen kunnen stellen. In de eerste wedstrijd was Bayern in het eerste uur beter, maar daarna kantelde het duel. Dat gevoel moeten we meenemen. We moeten het duel nu met minder angst ingaan en hopen dat het ook een beetje meezit”, zo werd Buffon geciteerd door Mediaset.

“Dit is als een halve finale of finale, want de tegenstander bevindt zich duidelijk op dat niveau. Het gaat er nu om dat Juventus zich laat zien”, besloot de goalie. Massimiliano Allegri zei: “We moeten gewoon gaan voetballen en niet aan de stand denken. We moeten eerst goed presteren en daarna zien we wel. We moeten de eerste spanning uit de benen spelen en tegelijkertijd scherp blijven. Bayern is een ploeg die zeventig procent van een duel kan controleren, maar heeft ook zwakke plekken. Daarvan moeten we profiteren.”

Allegri kan tegen Bayern niet beschikken over Paulo Dybala, Claudio Marchisio en Giorgio Chiellini. “Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat Juventus zwakker is door alle blessures, want we beschikken nog altijd over de juiste karakters om Bayern pijn te doen. Maar we weten dat Bayern met Barcelona en Real Madrid een van de beste ploegen van Europa is. We moeten daarom goed gaan voetballen en vooral goed gaan verdedigen. In de organisatie spelen. We moeten winnen of met 3-3 remiseren”, aldus Allegri.

Bezig met laden …