voetbalzone

Juventus omver geduwd door ‘eigen’ Coman: ‘Duitsland past hem’

Erik van Dam17 mrt 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 07:00
Advertentie

Kingsley Coman was woensdagavond van grote waarde bij Bayern München. Hij loste na zestig minuten Xabi Alonso af en was daarna belangrijk met een voorassist (bij de 1-2), een rechtstreekse assist (bij de 2-2) en later nog het vierde doelpunt van zijn club tegen Juventus. Dat het uitgerekend Coman was die Juventus de das omdeed was bijzonder, want hij is door de Italianen verhuurd aan de Zuid-Duitsers.

/

Massimiliano Allegri en de zijnen stemden voor aanvang van dit seizoen in met een verhuurperiode van twee jaar voor Coman aan Bayern. De deal die de clubs sloten bevatte geen speciale clausule en dus mocht de aanvaller gewoon meedoen tegen zijn eigenlijke broodheer. “Hij presteerde erg goed en scoorde op het moment dat wij te veel ruimte weggaven”, zag Allegri na afloop van de wedstrijd.

“Hij heeft zich heel goed ontwikkeld bij Bayern, Duitsland past hem wel. Hij krijgt daar ook meer ruimte om zijn kwaliteiten te showen”, aldus de verliezend coach. Hij vond het jammer dat de 2-0 voorsprong die Juventus nam niet tot een doortocht naar de laatste acht leidde. “Het was heel knap wat we deden, maar Bayern beschikt echt over buitengewone voetballers. Wij hadden nauwkeuriger moeten omgaan met onze kansen.”

Bezig met laden …