Juventus op controversiële wijze naar 48e competitieduel zonder verlies

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2012, 13:28
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2012, 13:28

Juventus blijft soeverein aan de leiding in de Serie A. De titelverdediger annex koploper van Italië boekte zondag op bezoek bij Catania een minimale zege en is zodoende al 48 Serie A-wedstrijden op rij zonder nederlaag: 0-1. Bij de zege in het Stadio Angelo Massimino mogen gerust vraagtekens worden gezet. Een geldig doelpunt van Catania werd afgekeurd en Juventus pakte drie punten dankzij een enigszins discutabele treffer. Door de zege komt Juventus op 25 punten uit 9 duels.

/

In een zeer controversiële eerste helft werd niet gescoord en daar mochten vooral de bezoekers uit Turijn zich gelukkig mee prijzen. Een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Giovanni Marchese werd op aanraden van de assistent-grensrechter afgekeurd. Er was zeker geen sprake van buitenspel. Catania was woest en dat leidde tot enkele zeer intense minuten met diverse gele kaarten. Juventus was juist goed aan het duel begonnen; met kansen voor Arturo Vidal en Kwadwo Asamoah.

Juventus liet ook na het controversiële moment na om de rust met een voorsprong in te gaan. Een inzet van Mirko Vucinic ging maar net over, Mario Andújar keerde een poging van Andrea Pirlo en ook Mirko Vucinic had beter met een kans moeten omspringen. Tien minuten na rust was het wel raak. Nicklas Bendtner leek buitenspel te staan toen hij de bal ontving en stuitte op Andújar. In de rebound was Vidal echter wel trefzeker; tot woede van de eilandbewoners.

Catania was niet in staat om Juventus tegenstand te bieden. Tot aan de 0-1 had het team van Rolando Maran ampers kansen gecreëerd en na ruim een uur spelen stond men met tien man binnen de lijnen. Marchese maakte hands op het middenveld en mocht inrukken na zijn tweede gele kaart. Andrea Barzagli passeerde in de slotfase bijna zijn eigen doelman Gianluigi Buffon, maar daar bleef het ook bij. Buffon keepte zondag zijn 500e competitiewedstrijd.