voetbalzone

'Juventus rondt komst van eerste Belg ooit snel af voor vier miljoen'

Erik van Dam13 jun 2012, 09:45
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2012, 09:45
Advertentie

Omar El Kaddoui lijkt op weg naar Juventus. Diverse Italiaanse media en het Belgische Voetbalkrant brengen naar buiten dat de 21-jarige middenvelder zich op korte termijn zal verbinden aan de recordkampioen van Italië. El Kaddouri wordt voor circa vier miljoen euro overgenomen van Brescia, waar hij afgelopen seizoen doorbrak.

El Kaddouri, afkomstig uit Brussel, speelde nog nooit in zijn thuisland. Op jonge leeftijd sloot hij zich reeds aan bij Brescia en bij die club liet hij zich goed zien in de Serie B, het voorbije seizoen. De middenvelder speelde alle wedstrijden en scoorde zeven keer; promotie zat er evenwel niet in voor de uiteindelijke nummer acht van de Italiaanse Eerste divisie.

Met zijn goede spel lijkt El Kaddouri nu een transfer te hebben verdiend naar Turijn. Juventus is bijzonder gecharmeerd van de jongeling en wil hem de eerste Belgische speler ooit bij de club laten worden. Bij Anderlecht, de club die El Kaddouri in zijn jeugd opleidde, kijkt men enigszins op van de aanstaande transfer. “Ik kan alleen maar chapeau zeggen voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt”, zegt Jean Kindermands, jeugdcoördinator van Anderlecht, in Het Laatste Nieuws. El Kaddouri besloot al de voorkeur te geven aan het Marokkaans elftal boven het Belgische nationale team.

Bezig met laden …