Juventus scoort niet en begint teleurstellend; Lyon pakt koppositie

Gijs Freriks14 sep 2016, 22:42
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2016, 22:42

Juventus heeft in de eerste speelronde van de Champions League averij opgelopen. Het team van Massimiliano Allegri bleef woensdag op een brilstand steken tegen Sevilla (0-0) en wist voor het eerst na 21 wedstrijden weer eens een keer niet te scoren in het eigen Juventus Stadion. Het andere duel in Groep H, dat tussen Olympique Lyon en Dinamo Zagreb, eindigde in 3-0 voor de Fransen.

/

Juventus - Sevilla 0-0
Sami Khedira speelde zijn vijftigste wedstrijd voor Juventus en wilde deze mijlpaal graag opluisteren met een doelpunt. Daar kreeg de middenvelder in de eerste helft ook een paar kansen voor, maar Khedira ging daar niet goed mee om. In de achtste minuut schoot hij de bal na een steekpass van Paulo Dybala naast en niet veel later mikte hij op opnieuw aangeven van Dybala recht op Sergio Rico. Gonzalo Higuaín deed dit ook en Leonardo Bonucci schoot naast, terwijl Sevilla in aanvallend opzicht wel heel erg weinig lieten zien. De Spanjaarden speelden defensiever dan vooraf verwacht werd en Juventus liep zich negen van de tien keer vast op de defensie van Sevilla.

In de tweede helft bleef Juventus zoeken naar gaten in de vijandelijke verdediging, maar dat ging opvallend moeilijk. Pas een kwartier na rust veerden de toeschouwers weer even op, toen een voorzet van Dani Alves met het hoofd werd verlengd door Higuaín, maar de kopbal van el Pipita spatte op de lat uiteen. Sevilla had dus geluk en Sergio Rico greep even later goed in op het moment dat Dybala dacht de openingstreffer binnen te kunnen tikken. Juventus probeerde van alles, maar slaagde er niet in om een doorbraak te forceren en bleef dus steken op een teleurstellend gelijkspel.

/

Olympique Lyon - Dinamo Zagreb 3-0
Lyon loste in de eerste helft vijftien doelpogingen, het hoogste aantal van les Gones in de eerste 45 minuten van een Champions League-wedstrijd sinds december 2004. Die pogingen leverden één treffer op, want Corentin Tolisso kopte via de lat raak na een voorzet van Rafael. De thuisploeg had vaker kunnen scoren, maar onder anderen Maxwel Cornet en Maxime Gonalons lieten kansen liggen. Dinamo Zagreb werd maar één keer serieus gevaarlijk: doelman Anthony Lopes moest handelend optreden op een schot van Jonas.

Het door Bruno Génésio getrainde Lyon nam vier minuten na de pauze verder afstand van de Kroaten: Jordan Ferri scoorde, na een mooie aanval, na een pass van Cornet. De Fransen lieten het daar niet bij, want na een klein uur werd het via Cornet 3-0. Hij ontfutselde de bal bij Petar Stojanovic en na een steekpass van Tolisso tikte hij binnen. Dinamo had nog wel een eretreffer kunnen maken, maar El Arbi Hillel Soudani en Mario Situm kwamen niet verder dan het aluminium.