voetbalzone

Juventus treedt genadeloos op tegen geschorste Paul Pogba

Wessel Antes13 sep 2023, 16:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:18
Advertentie

Juventus heeft het salaris van Paul Pogba bevroren, weet La Gazetta dello Sport woensdag te melden. Volgens het Italiaanse medium overweegt de Oude Dame zelfs juridische stappen tegen de dertigjarige middenvelder uit Frankrijk, al wil de clubleiding verdere onderzoeken eerst afwachten. Pogba testte positief op het gebruik van testosteron na het duel met Udinese op 20 augustus, al kwam hij in die wedstrijd niet binnen de lijnen. Dopingautoriteiten besloten maandag al dat de controleur voorlopig geschorst is.

Pogba hoeft de komende weken niet te rekenen op zijn salaris, zo luidt de berichtgeving van de roze sportkrant. In Turijn strijkt de middenvelder jaarlijks zo'n 10 miljoen euro op. Indien Pogba schuldig wordt bevonden, kan zijn vertrek Juventus zo'n 30 miljoen euro besparen. De Fransman ligt in het Allianz Stadium nog tot medio 2026 vast, maar moet vrezen voor een gerechtvaardigde contractontbinding. Het is voorlopig afwachten wat de verdere onderzoeken zullen uitwijzen.

Pogba hangt een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd en moet gezien zijn leeftijd dus vrezen voor het einde van zijn loopbaan. De testosteronwaarde van de middenvelder bleek volgens de dopingtest na de wedstrijd tegen Udinese te hoog. Een verhoogde testosteronwaarde is niet toegestaan zonder therapeutische vrijstelling. De middenvelder kwam tegen Udinese overigens niet in actie: de Fransman zat de hele wedstrijd op de bank. In de twee competitieduels die daarna volgden viel Pogba wel in. Een contra-analyse moet uitwijzen of Pogba daadwerkelijk doping heeft gebruikt.

Het laatste geval van dopingcontroverse in de Serie A was dat van José Luis Palomino. De 33-jarige verdediger van Atalanta testte in 2022 positief op nandrolon, maar werd vervolgens vrijgesproken door het Nationaal Antidopingtribunaal. Pogba wacht een spannende tijd, daar hij dit seizoen alles op alles wilde zetten om terug te keren op topniveau bij Juventus. De 91-voudig international van les Bleus is sinds vorig jaar zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. De tweede periode van Pogba in Turijn is vooralsnog een grote teleurstelling te noemen. De Fransman, die in 2018 wereldkampioen werd, heeft grote moeite om fit te worden en blijven. Het afgelopen jaar kwam hij in totaal tot slechts twaalf optredens voor Juventus.

Bezig met laden …