Juventus verslaat ‘angstgegner’, Pellè scoort niet maar wint wel

Thijs Post20 nov 2011, 15:59
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2011, 15:59

Juventus heeft opnieuw goede zaken gedaan in de Italiaanse Serie A. Zonder Eljero Elia won la Vecchia Signora met 3-0 van Palermo. Door de overwinning staat de brigade van trainer Antonio Conte weer eerste in de Serie A. Udinese presteerde juist matig: het verloor met 2-0 van Parma.

/

Juventus - Palermo 3-0
Wederom zonder Elia trad Juventus thuis aan tegen Palermo. De ploeg uit Turijn was nog ongeslagen en stond met twee wedstrijden minder gespeeld van nummer een Lazio op de vierde plaats. Onder leiding van spelmaker Andrea Pirlo ging Juventus met fris voetbal gretig van start. In de beginfase kreeg verdediger Giorgio Chiellini een grote kans op de 1-0, maar zijn kopbal vond het net niet. De dominantie werd in de twintigste minuut tot uiting gebracht met een doelpunt. Chiellini kwam op via de linkerkant en legde de bal precies op het hoofd van Simone Pepe, die makkelijk kon intikken. In de eerste helft verdubbelde Pirlo nog bijna de score, maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal.

In de tweede helft ging Juventus onverstoord soepel door tegen angstgegner Palermo. Maar liefst zes van de laatste acht ontmoetingen vielen in het voordeel van de eilandbewoners. Vier minuten na de thee bereikte de uitblinkende verdediger Stephan Lichtsteiner met een afgemeten pass Alessandro Matri, die de 2-0 maakte door de bal langs de Griekse keeper Alexandros Tzorvas te mikken. De wedstrijd werd in de 65e minuut in het slot gegooid door Juventus. Mirko Vucinic zette voor vanaf links, Matri zorgde voor het overstapje en Claudio Marchisio rondde keurig af.

/

Parma - Udinese 2-0
Udinese had een theoretische kans om op de eerste plaats te komen, maar liet dat nauwelijks blijken in de uitwedstrijd tegen het Parma van Graziano Pellè. De bezoekers uit Udine kregen kansjes via de beide Antonio’s in de spits, Floro Flores en Di Natale, terwijl Parma via Daniele Galloppa de paal raakte. Pas in de tweede helft werd de patstelling doorbroken. Uit een corner van Sebastian Giovinco werkte Jonathan Biabiany na een uur spelen de verdiende 1-0 binnen. In de 75ste minuut had eerstgenoemde de 2-0 op de voet, maar zijn inzet werd van de lijn afgehaald. Twee minuten later scoorde hij wel. Biabiany werd neergehaald en Giovinco schoot de daaropvolgende penalty binnen en besliste daarmee de wedstrijd.