Juventus verslaat stugge angstgegner en is al 43 duels op rij ongeslagen

Daniel Cabot Kerkdijk22 sep 2012, 22:37
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2012, 22:37

Juventus is na vier speeldagen nog altijd zonder puntenverlies. De titelverdediger boekte zaterdag ook een zege op Chievo, na eerder al van Parma, Udinese en Genoa te hebben gewonnen. De club uit Turijn is nu al 43 Serie A-duels op rij ongeslagen en is benieuwd wat de concurrentie zondag doet. De ontmoeting tussen Fiorentina en Parma eindigde in een gelijkspel, maar was zonder meer een verrijking voor het Italiaanse voetbal: drie strafschoppen, een rode kaart en een laat doelpunt.

/

Juventus - Chievo 2-0
Chievo leed tot zaterdag slechts één nederlaag in de laatste vijf duels met Juventus en bleek ook weer op de vierde speeldag van het nieuwe seizoen een bijzonder lastige opponent. Quagliarella had in de beginfase twee mogelijkheden om de score te openen, maar Stefano Sorrentino keepte een uitstekende eerste helft. Ook Mirko Vucinic was ongelukkig in zijn acties en had pech dat een goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Sorrentino stond tot aan de rustsignaal ook doelpunten van Emanuele Giaccherini en Kwadwo Asamoah in de weg.

Na de onderbreking trok Juventus het duel alsnog naar zich toe. In het eerste kwartier liet de thuisploeg opnieuw enkele kansen onbenut en na ruim een uur spelen redde Sorrentino prachtig op een kopbal van Giorgio Chiellini. In vier minuten tijd besliste Quagliarella echter het duel. Na een corner zorgde hij op acrobatische wijze voor de 1-0, al zat Sorrentino er nog wel aan. Luttele minuten later zorgde de aanvaller voor de 2-0. Tien minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel en maakte Nicklas Bendtner zijn opwachting. Juventus speelde het duel professioneel uit.

/

Parma - Fiorentina 1-1
Drie strafschoppen, een rode kaart en een doelpunt diep in blessuretijd. Het duel tussen Parma en Fiorentina zaterdag in de Serie A zat vol spektakel, maar leverde uiteindelijk geen winnaar op. Jaime Valdés redde in de 93e minuut vanaf elf meter een punt voor de tien van Parma. Bij de bezoekers zat Mounir El Hamdaoui niet bij de selectie. Nadat Facundo Roncaglia in de eerste helft de score had geopend, kreeg Parma na rust de kans gelijk te maken. Valdés miste echter een strafschop. Aan de andere kant deed Stevan Jovetic dat ook nadat Aleandro Rosi met rood uit het veld was gestuurd. In blessuretijd had Valdés wel succes vanaf elf meter.