voetbalzone

‘Juventus vraagt onmiddellijke uitsluiting van Europees voetbal aan’

Mart van Mourik09 jul 2023, 12:50
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 12:50
Advertentie

Juventus wordt komend seizoen mogelijk uitgesloten van deelname aan de Conference League, zo onthult Il Corriere dello Sport zondag. Volgens de berichtgeving heeft de club een akkoord moeten bereiken met de UEFA over uitsluiting van het Europese toernooi, want de voetbalbond wil la Vecchia Signora straffen voor het breken van Financial Fair Play-regels. Om zich te verzekeren van een toegangsbewijs voor de Champions League in 2024/25 wil Juve nu alvast een jaar zonder Europees voetbal uitzitten. In de komende dagen neemt de UEFA een definitief besluit, zo klinkt het.

Juventus zou in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers, terwijl tijdens de coronacrisis spelers in het geheim werden uitbetaald. Juventus meldde destijds nog dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd, wat achteraf een leugen bleek te zijn. In Italië werd Juventus ook al veroordeeld voor de financiële malversaties, waardoor de club in het afgelopen Serie A-seizoen tien punten moest inleveren.

Ondanks de puntenaftrek wist Juventus zich met een zevende eindklassering in de competitie te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. Toch is de kans groot dat de recordkampioen van Italië komend seizoen niet in actie zal komen in Europa. Vanwege het sjoemelen met transfersommen en salarissen hangt de club namelijk nog een straf van de UEFA boven het hoofd, waardoor uitsluiting van Europees voetbal lonkt.

Om de uitspraak van de UEFA over eventuele uitsluiting voor te zijn, is Juventus zelf met een voorstel gekomen. De club uit Turijn wilde niet het risico nemen dat de Europese voetbalbond er te lang over zou doen om een straf te bepalen en pas met een uitspraak zou komen voor het seizoen 2024/25, wanneer Juve hoopt deel te nemen aan de Champions League. Aangezien Conference League-voetbal niet als topprioriteit wordt gezien, wil de club nu alvast een jaar uitsluiting van Europees voetbal uitzitten. De afspraak zou inhouden dat Juve na komend seizoen weer vrij is om deel te nemen aan alle Europese toernooien.

Bezig met laden …