voetbalzone

Juventus weer tegen Turken: 'Dat wordt een ongemakkelijke reis'

Thijs Post16 dec 2013, 15:46
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2013, 15:46
Advertentie

Juventus werd in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld door Galatasaray. In de laatste groepswedstrijd had la Vecchia Signora genoeg aan een gelijkspel, maar vijf moeten voor tijd maakte Wesley Sneijder (op een belachelijk slecht veld) het enige doelpunt van de wedstrijd. Juventus gaat door in de Europa League en bij de loting, maandag, zag directeur Pavel Nedved hoe er opnieuw een ploeg uit Turkije uit de koker rolde.

/

Juventus neemt het in de knock-outfase van de Europa League namelijk op tegen Trabzonspor. “We weten dat het een oncomfortabele reis en een moeilijke wedstrijd zal worden”, laat nedved optekenen in de Italiaanse media. Juventus is er alles aan gelegen om de Europa League te schitteren, want de finale van het toernooi wordt in het eigen Juventus Stadium gespeeld.

“De Europa League is een onderschatte competitie. Wij gaan ons best doen, maar de weg is nog lang. In de Champions League hebben we gekregen wat we verdienden. We hebben op de dag van deze loting niet meer geklaagd bij de UEFA, dat zou zinloos geweest zijn. Het veld bij Galatasaray was verschrikkelijk, maar het schema liet het niet toe om de wedstrijd op een andere dag dan woensdag te spelen.”

Bezig met laden …