voetbalzone

‘Juventus wil vijf spelers verkopen om transfer van Koopmeiners te financieren’

Mart Oude Nijeweeme24 jul 2024, 08:53
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:57
Advertentie

Het moet raar lopen wil Teun Koopmeiners komend seizoen niet in het shirt van Juventus spelen. De Turijnse grootmacht is zelfs bereid om vijf spelers van de hand te doen om de Nederlander te kunnen financieren.

Zoals bekend heeft Juventus Koopmeiners al geruime tijd gebombardeerd tot topprioriteit. Na het binnenhalen van Douglas Luiz en Khephren Thuram moet de Oranje-international de kers op de taart vormen.

De vraagprijs van 60 miljoen euro vormt echter een flink obstakel. Hoewel Koopmeiners zelf al persoonlijk rond is met Juventus, weigert Atalanta water bij de wijn te doen. En dus moet er verkocht worden.

Volgens Sky Sport Italia heeft de clubleiding van Juventus liefst vijf spelers op de lijst gezet om verkocht te worden. De speler die de grootste som moet genereren is Matias Soulé, die minimaal 35 miljoen euro moet opbrengen.

De tweede naam op de lijst is Dean Huijsen. De verdediger, die naast de Spaanse ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, moet zo'n 25 miljoen euro opleveren. De tiener werd al bekeken door Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart.

Ook Wojciech Szczesny mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De Pool is overbodig geworden door de komst van Michele Di Gregorio, die overkomt van Monza, maar lijkt nog niet in de buurt van een transfer.

Tot slot is er ook voor Mattia De Sciglio en Daniele Rugani, twee stokpaardjes van de inmiddels vertrokken Massimiliano Allegri, geen toekomst bij Juventus. Bologna zou geïnteresseerd zijn in de centrale verdediger, terwijl de rechtervleugelverdediger naar Monza kan.

Bezig met laden …