voetbalzone

Juventus zeventien punten los na prachtig doelpunt van Tévez

Daniel Cabot Kerkdijk22 mrt 2015, 16:10
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2015, 16:10
Advertentie

Juventus heeft zondagmiddag de twintigste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van Massimiliano Allegri won in eigen huis met 1-0 van Genoa, dat eerder dit seizoen als enige club wist te winnen van de verder ongenaakbare koploper. Juventus staat nu zeventien punten los van AS Roma, dat zondagavond nog wel in actie komt bij Cesena.

voetbalzone

De winnende treffer viel al in de eerste helft. Carlos Tévez snelde zich langs twee tegenstanders en schoot het leer vervolgens prachtig via de onderkant van de lat achter Mattia Perin: 1-0. De Argentijn heeft met zijn zestien treffers tot dusver dit seizoen liefst 29,1 procent van de doelpuntenproductie van Juventus voor zijn rekening genomen. Genoa kwam niet verder dan ongevaarlijke pogingen van Maxime Lestienne en Diego Perotti en mocht van geluk spreken dat Juventus voor rust niet nog een keer toesloeg. Perrin keerde een kopbal van Fernando Llorente, waarna Giorgio Chiellini de rebound op de lat mikte.

Perin moest zich enkele minuten na rust laten vervangen door Eugenio Lamanna; de goalie kampte met klachten aan zijn schouder. Na een charge van Facundo Rocaglia op Roberto Pereyra ging de bal op de stip. Met Tévez achter de bal maakte Juventus zich op voor de 2-0, maar Lamanna raadde de intenties van de Argentijn en keerde de elfmetertrap. Het duel ging daarna op en neer. Juraj Kucka voorkwam in de doelmond een goal van Llorente, terwijl Andrea Barzagli ervoor kon zorgen dat Perotti niet de 1-1 maakte. Zodoende bleek de wonderschone treffer van Tévez in het eerste bedrijf doorslaggevend.

Bezig met laden …