Kaapverdië en Congo komen in gênant slecht duel opnieuw niet tot winst

Gijs Freriks22 jan 2015, 20:53
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2015, 20:53

Kaapverdië en Congo-Kinshasa hebben ook hun tweede groepswedstrijd in de Afrika Cup gelijkgespeeld. De eilandengroep kreeg de iets betere kansen in Ebebiyín, maar over het geheel bezien was een remise (0-0) een goede afspiegeling van een verder bijna gênant slechte wedstrijd.

Beide partijen hanteerden een bijzonder laag tempo en wekten niet de indruk er een aantrekkelijk schouwspel van te willen maken. Kaapverdië liet op het hobbelige veld wel wat meer zien en kreeg voor rust bijvoorbeeld een mogelijkheid via Julio Tavares, maar hij mikte naast. Congo kon ook maar niet in zijn spel komen en in de tweede helft gebeurde er opnieuw niet veel bijzonders, al werden er wel veel harde overtredingen gemaakt.

Tweevoudig toernooiwinnaar Congo, dat slechts twee van de laatste achttien Afrika Cup-wedstrijden wist te winnen, legde weliswaar meer energie in de wedstrijd, maar gevaarlijk werd het nooit. In de slotfase was invaller Heldon nog wel dicht bij de 1-0, maar hij stuitte op doelman Robert Kidiaba. Bij Kaapverdië kwamen de ‘Nederlanders’ Toni Varela, Jeffry Fortes en Garry Rodrigues niet in actie.