voetbalzone

Kaarten voor mogelijk kampioensduel Leicester voor bijna 10.000 euro te koop

Matthijs van Laar12 apr 2016, 08:05
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 08:05
Advertentie
/

Het laatste thuisduel van Leicester City dit seizoen, op 7 mei tegen Everton, is razend populair. Kaartjes voor de wedstrijd vlogen maandag binnen negentig minuten de deur uit en werden in sommige gevallen daarna weer te koop aangeboden. Veelal ligt de prijs boven de 4.500 euro en in het meest extreme geval moet er zelfs 19.000 euro betaald worden voor twee toegangsbewijzen.

Koploper Leicester City koestert momenteel een voorsprong van zeven punten op naaste achtervolger Tottenham Hotspur en stevent af op een verrassende landstitel. De kans is aanwezig dat the Foxes op de voorlaatste speeldag voor eigen publiek kampioen worden en daardoor is de vraag naar kaartjes waanzinnig hoog.

Leicester City heeft al maatregelen aangekondigd tegen fans die hun ticket voor woekerprijzen doorverkopen. “De club is de laatste jaren geweldig geweest voor de fans, maar hier moet goed naar worden gekeken”, reageert een fan op de BBC. “Als gewone fan kun je het je niet veroorloven om bijna 19.000 euro neer te tellen voor twee kaartjes.”

Het duel met Everton is overigens niet de laatste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Claudio Ranieri. Op zondag 15 mei wacht nog een ontmoeting met Chelsea, op Stamford Bridge.

Bezig met laden …