voetbalzone

Kaartenverzamelaar Davids krijgt eerste rode prent in League Two

Bart Kruyt16 nov 2012, 22:20
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2012, 22:20
Advertentie

Edgar Davids heeft zijn loopbaan nieuw leven ingeblazen bij Barnet, uitkomend in de Engelse League Two, en heeft zijn speelwijze niet veranderd. De inmiddels 39-jarige middenvelder pakte in de eerste drie competitieduels die hij speelde steeds een gele kaart en vrijdagavond volgden prent vier, vijf en zes: twee gele en een rode. Barnet speelde met 1-1 gelijk tegen Accrington Stanley.

/

Voor Davids duurde de wedstrijd ruim vijf minuten korter dan voor zijn ploeggenoten. De aanvoerder van Barnet kreeg een eerste gele kaart na een overtreding op Will Hatfield en werd even later opnieuw op de bon geslingerd, toen hij James Beattie neerhaalde. Davids werd zodoende van het veld gestuurd en zag zijn ploeg met een man minder een punt halen. De laatste keer dat de middenvelder een rode kaart kreeg was op 30 januari 2008, als speler van Ajax tegen PSV.

Sinds Davids heeft getekend bij Barnet, gaat het een stuk beter met het team. De eerste vier competitieduels waarin de Nederlander meedeed leverden tien punten op, maar afgelopen weekend werd uit bij Morecambe FC de eerste nederlaag geleden. Vrijdagavond pakte Barnet dus weer een punt en de ploeg staat nu 22ste: een plek boven de degradatiestreep.

Bezig met laden …