voetbalzone

Kacar en Pantelic kunnen medaille vergeten

21 jul 2008, 15:03
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2008, 15:03
Advertentie
Hertha BSC geeft Gojko Kacar en Marko Pantelic geen toestemming om namens het Servische voetbalelftal deel te nemen aan de Olympische Spelen in Peking. Dat is het resultaat van een onderhoud tussen voorzitter Dieter Hoeness en de twee spelers.

De club uit Berlijn sluit daarmee aan bij de welles-nietes-situatie met de wereldvoetbalbond FIFA enerzijds en de Duitse clubs en bobo's anderzijds. Hertha voelt zich net als andere clubs uit de Bundesliga gesteund door de Duitse voetbalbond (DFB) en de organisator van de Bundesliga (DFL).

Wolfgang Niersbach, de secretaris-generaal van de DFB, verklaarde afgelopen weekeinde namelijk dat 'er geen verplichting bestaat spelers af te staan, of ze nu wel of niet ouder dan 23 jaar zijn'. Dat zou hem door Jerome Valcke, de secretaris-generaal van de mondiale voetbalbond, zijn toevertrouwd.

Clubs zijn niet verplicht om oudere spelers af te staan, elk land mag drie dispensatiespelers selecteren. Om die reden mag Pantelic niet naar Peking afreizen. Hertha zou Kacar volgens de officiële regelgeving van de FIFA moeten afstaan, maar redeneert dat het Olympisch voetbaltoernooi niet op de officiële FIFA-kalender zou staan.

Een flink aantal clubs weigert jonge spelers te laten gaan. Zo wil Barcelona Lionel Messi niet afstaan, wil HSV Kompany in Hamburg houden, terwijl Rafael Benítez heeft aangegeven dat Ryan Babel er verstandig aan deed bij Liverpool te blijven. In overleg met Werder Bremen besloot Diego zijn Olympische droom te laten varen.

Rafinha had op zijn beurt geen boodschap aan de halsstarrige houding van Schalke 04. De Braziliaan kwam maandag niet opdagen voor het trainingskamp van Die Königsblauen in Oostenrijk en is van plan zich dinsdag bij de olympische selectie van zijn land in Parijs te voegen. De 22-jarige rechtsback had afgelopen zaterdag al aangekondigd dat hij zou ontbreken.
Bezig met laden …