voetbalzone

Kagawa sprak met meer clubs: 'Maar Manchester is de plek voor mij'

Bart Kruyt13 jun 2012, 16:34
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2012, 16:34
Advertentie

Shinji Kagawa heeft nog niet getekend, maar de spelmaker van Borussia Dortmund wordt de eerste serieuze aanwinst van Manchester United voor het volgende seizoen. The Mancunians hebben met Borussia Dortmund een akkoord bereikt over een transfersom van naar verluidt vijftien miljoen euro en zijn het ook al eens met Kagawa zelf. Dat terwijl hij ook andere opties had.

/

In de wandelgangen zijn ook Arsenal, Chelsea en Real Madrid met de Japanner in verband gebracht. "Er is ook gesproken met andere clubs", geeft Kagawa toe. "Maar Manchester United was de eerste club die een bod uitbracht en hoe meer ik met mensen van deze club sprak, hoe meer ik het idee kreeg dat Manchester de plek voor mij was. United is een van de grootste clubs ter wereld en er zal veel concurrentie zijn, maar ik kijk uit naar deze uitdaging."

De 23-jarige Kagawa droomt er al sinds zijn kindertijd van om ooit in Engeland te spelen. "Het is de belangrijkste competitie ter wereld. Hier heb je veel meer topclubs, zoals Manchester City, Arsenal, Chelsea en Liverpool. In de Bundesliga kunnen alleen de wedstrijden tegen Bayern München daaraan tippen. Ik denk veel ervaring te kunnen opdoen in de vele topwedstrijden die we gaan spelen: niet alleen in de Premier League, maar ook in de Champions League. Ik kijk er erg naar uit."

Bezig met laden …