voetbalzone

Kagawa vreest opvolger Klopp: ‘Het zal weer lastig worden voor mij’

Erik van Dam14 mei 2015, 11:27
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2015, 11:27
Advertentie

Jürgen Klopp zit nog drie wedstrijden op de bank bij Borussia Dortmund en stopt dan in zijn rol als trainer. De populaire coach heeft er bijna zeven seizoenen opzitten en vindt het tijd om op te stappen: hij wordt opgevolgd door Thomas Tuchel. Middenvelder Shinji Kagawa zegt het jammer te vinden dat Klopp weggaat en hij hoopt, dat hij van Tuchel een eerlijke kans zal krijgen.

voetbalzone

“Er komt een nieuwe trainer, dat betekent dat het voor mij weer lastig zal worden, net zoals in Manchester het geval was”, geeft de Japanner aan. Hij doelt daarmee op zijn verblijf bij Manchester United, waar Sir Alex Ferguson hem binnenhaalde maar daarna plaatsmaakte voor David Moyes. Die had minder vertrouwen in Kagawa en uiteindelijk leidde het ertoe, dat de middenvelder terugging naar Dortmund.

“Het belangrijkste zal zijn dat we vertrouwen in elkaar hebben”, zegt Kagawa er wel bij. “We moeten met elkaar dezelfde doelen stellen, samenwerken en vooral hard werken. Als spelersgroep moeten we geloven in de nieuwe trainer, ik zal mijn best doen”, aldus de 26-jarige Kagawa. Dit seizoen had hij meestentijds een basisplaats, maar uitblinken lukte niet bij het moeizaam draaiende Dortmund.

“Het lukte me niet constant goed te spelen, net zoals ons dat als elftal niet lukte. Ik heb moeilijke momenten gekend gedurende het seizoen, maar gelukkig zijn we richting het einde erin geslaagd wat overwinningen te boeken. Als team worden we beter, maar persoonlijk kan ik niet tevreden zijn. Ik heb ook niet veel gescoord”, zegt Kagawa, die er in de competitie vier maakte.

Bezig met laden …