voetbalzone

Kahn: ‘Brazilië deed alles fout en liep rechtstreeks in de Duitse val’

Erik van Dam09 jul 2014, 14:13
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2014, 14:13
Advertentie

Voor dinsdagavond hadden Brazilië en Duitsland elkaar pas één keer ontmoet op een wereldkampioenschap: dat was in de finale van 2002. Die wedstrijd eindigde door twee doelpunten van Ronaldo in 0-2 en Oliver Kahn was de verliezende doelman bij de Duitsers. Tegenwoordig is Kahn analyticus voor de Duitse televisie en dinsdag wist hij niet wat hij meemaakte, toen hij naar de halve finale in het Estádio Mineirão in Belo Horizonte keek.

voetbalzone

Duitsland gaf de Brazilianen een gigantisch pak slag (1-7) en Kahn zag eigenlijk niets goed gaan bij o Seleção. “Ze implodeerden gewoon. Het was een complete afgang van het hele elftal, van begin tot eind”, zegt Kahn tegen de ZDF. “Ze deden tactisch gezien werkelijk alles verkeerd en het was ongelooflijk om te zien hoe ze rechtstreeks in de Duitse val liepen”, aldus de oud-doelman.

“Na het openingsdoelpunt van Thomas Müller stortte het ineen”, zegt Kahn. Müller scoorde na elf minuten en nog voor er een half uur op de klok stond verhoogden Miroslav Klose, Toni Kroos (tweemaal) en Sami Khedira de marge tot vijf. “Of het nu de nationale druk was die Brazilië fataal werd, of dat de last te zwaar was, ik weet het niet. Maar ze konden er simpelweg niet mee omgaan. Ze waren zeer kwetsbaar en kwamen overal tekort”, zag Kahn.

Bezig met laden …