voetbalzone

Kaiserslautern krijgt Simunek en PSV-target Moravek één jaar te leen

Erik van Dam30 jun 2010, 18:38
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2010, 18:38
Advertentie

1. FC Kaiserslautern heeft zich woensdag met twee spelers versterkt. De promovendus in de Bundesliga krijgt een jaar lang de beschikking over Jan Simunek (23) en Jan Moravek (20). Beide Tsjechen worden gehuurd van andere clubs uit de Bundesliga, respectievelijk VfL Wolfsburg en Schalke 04. Moravek stond ook in de belangstelling van PSV.

Zelf gaf hij onlangs aan een vertrek naar Eindhoven te prefereren boven een verhuurperiode bij Hannover 96, dat toen nog in de race was. “Voordat ik in mei met het nationale team ben weggegaan, was er meer interesse. Ook toen had ik een voorkeur voor PSV. Ik ga persoonlijk liever naar PSV dan naar Hannover 96”, zei Moravek begin deze maand.

Het is nu echter Kaiserslautern geworden. De nieuwkomer op het hoogste niveau probeert de selectie te versterken met goedkope krachten en maakt woensdag bekend dat zowel Simunek als Moravek beiden de tijdelijke overstap maken naar het Fritz-Walter Stadion. Simunek hoefde onder Steve McClaren niet te rekenen op veel speeltijd in het nieuwe seizoen; de drie jaar jongere Moravek moet van Felix Magath elders ervaring opdoen.

Bezig met laden …