voetbalzone

Kaká kan Peking definitief vergeten

11 jul 2008, 08:03
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2008, 08:03
Advertentie
AC Milan heeft donderdag aan alle onzekerheid rond Kaká een einde gemaakt. De Braziliaan krijgt geen toestemming om deel te nemen aan de Olympische Spelen in augustus in Peking. Het is de tweede maal dat de Italiaanse club deze boodschap naar buiten brengt.

Met een officiële mededeling op het digitale thuis reageerde de Italiaanse clubleiding op 'informatie' vanuit Brazilië dat Kaká alsnog door bondscoach Dunga zou worden opgeroepen. De beste voetballer van de wereld in 2007 maakte geen deel uit van de Olympische selectie die Dunga eerder deze week wereldkundig maakte.

Ronaldinho behoort wel tot Dunga´s ploeg voor Peking, maar de vedette heeft van zijn club Barcelona eveneens te horen gekregen dat hij niet mag meedoen aan het olympisch toernooi. Om die reden borrelde de naam van Kaká weer op.

De wereldvoetbalbond FIFA wees donderdag nog maar eens op de reglementen: spelers van 23 jaar of jonger moeten altijd door hun clubs worden vrijgegegeven voor olympische deelname. Wat betreft de drie oudere dispensatiespelers rekent de wereldvoetbalbond op een coulante houding van de clubs 'in de geest van de olympische gedachte'.
Bezig met laden …