voetbalzone

Kaká: 'Mijn periode bij Real Madrid was geen mislukking'

Bart Kruyt28 jul 2014, 10:38
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2014, 10:38
Advertentie

Kaká is terug op de plek waar het voor hem allemaal begon. De aanvallende middenvelder heeft zich verbonden aan het Amerikaanse Orlando City, maar die club zal pas in 2015 deelnemen aan de Major League Soccer, waardoor Kaká tot die tijd voor São Paulo zal gaan spelen. Zondagavond maakte hij zijn rentree bij de club waar hij zijn loopbaan startte en Kaká scoorde direct tegen Goiás.

voetbalzone

De 32-jarige Braziliaan hoopt snel zijn oude vorm terug te vinden. Kaká groeide bij AC Milan uit tot de beste speler van de wereld, waarna hij in 2009 naar Real Madrid ging. Daar kon de technicus echter niet imponeren en na vier jaar keerde hij terug naar Milan. "Maar mijn periode bij Real Madrid was geen mislukking", zegt Kaká tegen AS. "Ik heb er 120 wedstrijden gespeeld, dat is een gemiddelde van 30 wedstrijden per seizoen. Ik heb er ook drie prijzen gewonnen: de landstitel, de Copa del Rey en de Supercup. Dus ik zie mijn periode bij Real niet als een mislukking."

Kaká werkte in Madrid drie van de vier jaar dat hij er zat samen met José Mourinho. "Hij is een persoon die me heeft geholpen met groeien", zegt Kaká. "Ik heb geleerd dat je geduldig moet zijn, altijd moet blijven vechten en de keuzes van de manager moet respecteren. In Madrid ben ik echt volwassen geworden, daarvoor was ik maar een kind. Het waren soms moeilijke tijden, maar het heeft me sterker gemaakt als persoon."

Bezig met laden …