voetbalzone

Kakuta: ‘Dat moet kunnen, misschien komen er nog nieuwe spelers bij’

Erik van Dam16 jul 2013, 16:30
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2013, 16:30
Advertentie

Gaël Kakuta koos ervoor zich een tweede seizoen op rij te laten uitlenen aan Vitesse. De 22-jarige aanvaller werd jaren geleden op jonge leeftijd weggeplukt uit Frankrijk, maar kwam bij the Blues voorlopig niet verder dan zes competitieduels. In de Eredivisie was hij vorig seizoen zeer geregeld basisspeler onder Fred Rutten en datzelfde hoopt hij nu te bereiken onder Peter Bosz.

/

In gesprek met Omroep Gelderland zegt Kakuta dat het op dit moment belangrijk voor hem is dat hij veel aan spelen toekomt. Of hem dat bij Chelsea zou zijn gelukt, weet hij niet. “Hier is dat zeker wel het geval. Het elftal is niet veel veranderd, alleen zijn er natuurlijk met Wilfried Bony en Marco van Ginkel wel twee sleutelspelers vertrokken”, geeft de aanvaller aan.

In de ogen van Kakuta heeft Vitesse zich de voorbije seizoenen steeds verbeterd en ook in het nieuwe seizoen wil men weer een nieuwe stap proberen te zetten. “Dat moet kunnen, misschien komen er ook nog nieuwe spelers bij”, zegt hij hoopvol. Kakuta zal straks weer voorzetten gaan geven richting Mike Havenaar, die dinsdag voor het eerst meetrainde. De spits was op pad met Japan.

Na de strijd om de Confederations Cup, waaraan Havenaar zelf een kwartier actief deelnam, mocht hij wat langer wegblijven. Ook hij denkt, evenals Kakuta, dat een betere klassering dan plek vier er best in zit voor Vitesse. “Ikzelf zal moeten knokken voor een plek in de basis. Ik heb vandaag voor het eerst weer meegetraind en heb nu nog een beetje stijf. Maar de conditie komt er wel weer aan”, aldus de Aziaat tegen de regionale radio- en tv-zender.

Bezig met laden …