voetbalzone

Kakuta vervolgt carrière na Eredivisie-verblijf in Primera División

Erik van Dam31 jul 2014, 15:23
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2014, 15:23
Advertentie
voetbalzone

Gaël Kakuta gaat zijn geluk beproeven in de Primera División. De Franse aanvaller was vanaf de zomer van 2012 tot de winterstop van het seizoen 2013/14 op huurbasis actief bij Vitesse, dat hem leende van Chelsea. Kakuta’s contract in Londen loopt nog een jaar door en bij Chelsea is er geen plek voor hem, dus is hij nu op huurbasis vertrokken naar Rayo Vallecano.

Rayo finishte vorig seizoen als twaalfde in de Spaanse velden en was nog zoekende naar een offensieve impuls. Vorig seizoen maakte Joaquín Larrivey twaalf doelpunten voor de club, maar hij is inmiddels vertrokken naar Espanyol. Daarnaast werd Jonathan Viera maar een seizoen gehuurd van Valencia.

Kakuta moet de offensieve nood nu ledigen. De kans lijkt klein dat hij nog toekomst heeft bij zijn eigenlijke werkgever Chelsea. Die nam hem jaren geleden na veel gedoe over van Le Havre, maar een topper werd de nu 23-jarige aanvaller nimmer. Op huurbasis bij Fulham, Bolton Wanderers en Dijon maakte hij ook nooit een sterke indruk. Sinds de winterstop verbleef hij tijdelijk bij Lazio.

Bezig met laden …