voetbalzone

Kalou meldt zich ook: hereniging van ‘K2’ in De Kuip mogelijk

Erik van Dam10 apr 2015, 08:51
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2015, 08:51
Advertentie

Dirk Kuyt en Salomon Kalou speelden van 2003 tot 2006 samen voor Feyenoord. In het tweede en derde seizoen bleek hun samenwerking uiterst vruchtbaar: ze waren als K2 goed voor respectievelijk 49 en 37 doelpunten in de Eredivisie. In de zomer van 2006 nam Kuyt afscheid en ging hij verder bij Liverpool, terwijl Kalou aan de slag ging bij Chelsea. Komende zomer keert Kuyt terug op het oude nest en Kalou zegt in De Volkskrant dat ook hij wel te porren is voor een comeback op het Rotterdamse gras.

voetbalzone

Kalou, die in augustus dertig jaar wordt, staat op dit moment onder contract bij Hertha BSC. Hij tekende daar vorig jaar zomer een contract voor drie jaar en heeft zijn eerste seizoen er nu bijna opzitten. In twintig wedstrijden was hij goed voor zes doelpunten en Hertha draait mee in de middenmoot van de Duitse competitie. Kalou zegt vrijdagochtend in de krant dat Feyenoord altijd een speciale plek in zijn hart zal innemen.

“Ik heb het nu prima naar mijn zin in Berlijn. Maar Feyenoord staat bij mij altijd op nummer 1. Mijn periode in Nederland heeft me gevormd. Rotterdam is mijn tweede thuis, ik heb er nog vrienden. Toen ik voor Lille speelde, kwam ik geregeld naar Nederland. Nu is het er nog niet van gekomen”, aldus de Ivoriaanse vleugelaanvaller. Als hij inderdaad terug zou keren bij Feyenoord, en het illustere duo K2 weer in ere hersteld zou kunnen worden, zou hij dat toejuichen.

“Ik ben Feyenoord dankbaar dat ik de kans kreeg een mooie carrière op te bouwen. Die club zit in mijn hart”, zegt Kalou lovend. “Feyenoord is als mijn eerste liefde, die vergeet je nooit. Ik hoop dat Dirk de club kan helpen weer in de Champions League te spelen. Ik denk na over mijn toekomst, je weet nooit wat er gebeurt. Volgend seizoen al? Waarom niet? Het zou het juiste moment kunnen zijn. We zullen zien.”

Bezig met laden …