voetbalzone

Kameroen belegt trainingskamp na geslaagde scoutingstrip

Daniel Cabot Kerkdijk01 apr 2010, 20:14
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 20:14
Advertentie

Paul Le Guen lijkt een man van zijn woord. De bondcoach van Kameroen beloofde ook spelers uit de lokale competitie de mogelijkheid te geven zich voor het komende WK in de kijker te spelen en gaat derhalve vijf dagen lang in Yaounde met 24 spelers op trainingskamp. Geen enkele speler uit Europa zal bij het samenzijn aanwezig zijn.

/

In de lijst van 24 spelers zitten wel Francis Ambane, aanvaller van Entente Setif uit Algerije, en Alfred Mfongang, die uitkomt voor AS V Club in Congo. De spelers zijn de afgelopen weken door Yves Colleu, de rechterhand van Le Guen, gescout. Het trainingskamp vindt van 12 tot 16 april in Yaounde plaats.

De selectie van Kameroen wordt al decennia gedomineerd door spelers die in Europa hun brood verdienen. In tegenstelling tot zijn voorgangers wil Le Guen dat spelers die nog in het land zelf actief zijn, ook het idee krijgen dat ze kans maken op deelname aan het WK. Kameroen is een van de tegenstanders van Nederland en speelde op de recente Afrika Cup alleen maar met spelers uit Europa.

Bezig met laden …