voetbalzone

Kameroen heeft genoeg aan remise met Italië

13 aug 2008, 13:18
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 13:18
Advertentie
Italië en Kameroen hebben zich vanuit Groep D gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Olympische Spelen. De Europeanen hadden zich al reeds geplaatst; de Afrikanen hadden aan een gelijkspel met de Azzurri genoeg aan plaatsing voor de knock-out fase.

De Italianen hadden opnieuw met Sebastian Giovinco een speler die de wedstrijd wist te domineren. In de eerste fase van het duel waren een aantal dribbels en passes zeer gevaarlijk voor de defensie van Kameroen. Hij kon echter niet voorkomen dat de Afrikanen na een kwartier spelen een buitenkans toebedeeld kregen van de arbitrage.

Kameroen kreeg een grote kans om de wedstrijd te openen, nadat Italië-speler Salvatore Bocchetti hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. De daarop volgende penalty werd door Aurelian Chedjou in de rechterhoek ingeschoten, maar Emiliano Viviano dook naar diezelfde hoek en tikte de bal knap uit zijn doel.

De Italianen, aantredend met een B-elftal, konden de wedstrijd echter volledig controleren toen zij een uitsluiting van Kameroen-speler Georges Mandjeck aanschouwden. De middenvelder van VfB Stuttgart maakte een smerige overtreding op Italië-aanvoerder Antonio Nocerino en mocht na een half uur spelen inrukken met rood.

Italië had vervolgens de wedstrijd kunnen beslissen, maar het leek erop dat ook zij wel tevreden waren met een gelijkspel. Hierdoor kon de eerstgenoemde ploeg zich groepswinnaar noemen, terwijl Kameroen als runner-up zich heeft geplaatst voor de volgende ronde.
Bezig met laden …