Kameroen houdt Italië in treurig schouwspel op remise zonder treffers

Bart Kruyt03 mrt 2010, 21:53
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 21:53

Kameroen, op het aanstaande WK tegenstander van Oranje, heeft woensdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen regerend wereldkampioen Italië. De twee ploegen maakten er in Monaco een saai en treurig kijkspel van en het doelpuntloze gelijkspel was dan ook niet meer dan terecht. Kameroen kreeg de beste kans van de wedstrijd, maar Pierre Webo faalde oog in oog met goalie Federico Marchetti.

/

De Italiaanse bondscoach Marcello Lippi wilde het oefenduel met Kameroen duidelijk benutten om enkele nieuwe en ongebruikelijke gezichten binnen zijn selectie speeltijd te gunnen. Zo vormden Marco Borriello (AC Milan) en Udinese-topscorer Antonio Di Natale het spitsenkoppel, debuteerden Leonardo Bonucci (Bari) en Andrea Cossu (Cagliari) in de basis en mocht Marchetti bij afwezigheid van Gianluigi Buffon het Italiaanse doel bezetten.

Kameroen, met Ajacied Eyong Enoh aan de aftrap, was niet naar Monaco afgereisd om er een aantrekkelijk duel van te maken. De Afrikaanse formatie speelde afwachtend en compact, met vedette Samuel Eto’o aan het front, en hield zich op eigen helft op. Ook Italië kwam dankzij de onwennige opstelling en de vele nieuwe namen niet tot goed voetbal. Resultaat: een zeer matige eerste helft, met alleen een afgekeurd doelpunt van Giorgio Chiellini als hoogtepunt. De verdediger van Juventus kopte binnen, maar stond vermoedelijk buitenspel.

Met verschillende andere gezichten in het veld, waaronder Giampaolo Pazzini en Riccardo Montolivo, liep het na de pauze een stuk beter bij de Squadra Azzurra. Binnen tien minuten hadden Pazzini en Di Natale de openingstreffer al op de voet. Ook Eto’o was aan de andere kant van het veld dichtbij een doelpunt. Webo kreeg uiteindelijk de grootste kans van het zeer matige duel: de invaller aan Kameroense zijde ontsnapte aan buitenspel en stormde alleen af op Marchetti, maar de doelman Cagliari greep knap in. Zo kreeg het duel een terechte uitslag: 0-0.